Dunaszekcsői Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől

Dr. Gál János állatorvos (mobiltelefon: 06-30-204-6151)

Értesítés Bár lakosainak eboltásról és ebösszeírásról

Tájékoztatjuk, hogy a 3 hónaposnál idősebb kutyák veszettség elleni oltása minden évben kötelező. Ennek értelmében az idei oltások helye és ideje és az ebösszeírás az alábbiak szerinti:

Bár, Könyvtár udvara.

 2020. május 29. (péntek) délután 16-18 óráig.

 Pótoltás: 2020 május 30. (szombat) reggel 8-9 óráig.

 

Az Állatorvosi Kamara ajánlása szerint az oltás díja 4.000.-Ft, amely tartalmazza az oltóanyag árát, az igazgatási illetéket, valamint egyéb költségeket. Az oltás alkalmával a rendeletben előírt féregtelenítéshez a helyszínen átadjuk a gyógyszert, 1 tabletta 10 kg testsúlyra elegendő és 200.-Ft-ba kerül az oltási díjon felül.

 Egyben értesítjük az ebtartókat, hogy a község területén tartott ebek biztonságos egyedi azonosítása érdekében az ebeket mikrochippel kötelező ellátni. Ezért az eboltással egyidejűleg történik a mikrochip beültetése azoknál az ebeknél, amelyekben még nincs.

 

 A mikrochip beültetés díja: 4.000.-Ft

 Év közben az ebtartásban bekövetkezett változásokat (elhullás, ajándékozás, tulajdonos változás, stb.) az Önkormányzatnál be kell jelenteni. Az oltási könyveket a tulajdonosok hozzák magukkal, azokba az oltás adatait bejegyezzük.

Új sorszámozott oltási könyv kiállítása 500.-Ft.

Az eboltás és az ebek mikrochippel történő ellátása kötelező, annak elmulasztása a tulajdonos pénzbírsággal sújtható. Az ebösszeírás alkalmával az oltási könyv bemutatása elegendő.

Az oltásnál maszk viselése, valamint a 1,5-2 méteres távolság betartása kötelező a járványhelyzet miatt.

Dunaszekcső, 2020. május 11.

 

Tisztelettel:

 

                                                                           Dr Benedek Zoltán jegyző s.k.

      Dr. Gál János s.k. állatorvos