Felhívás!

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az Önkormányzat Bár Község lakói számára szájmaszkokat készítenek. A maszkokat, minden bári lakos térítésmentesen kapja meg az önkormányzattól. Ezúton is köszönjük, mindazok munkáját, akik vállalták, ezen maszkok elkészítését!

Jövő hét elején, minden háztartásban 1 liter fertőtlenítőszer kerül kiosztásra! Kezünk vagy egyéb tárgyaink fertőtlenítésével, elpusztítjuk a kórokozókat. a tisztítást követő fertőtlenítéssel nagyban lassíthatjuk a járvány terjedését.

 

Az idősek a koronavírus-járvány legveszélyeztetettebb társadalmi csoportja. Ezért megkérünk minden kedves nyugdíjast, hogy éljen a falunkban kialakított házi segítségnyújtás lehetőségével, és maradjon otthon! Köszönjük!

 

Fontos felhívás külföldről hazaérkezett lakosokhoz!

Az új koronavírus magyarországi terjedésének csökkenése érdekében nyomatékosan felhívjuk mindazon lakosok figyelmét, akik külföldről érkeztek vagy érkeznek haza, hogy a hazaérkezés napjától számított 14 napig helyezzék magukat házi karanténban.

Fontos, hogy a hazaérkezőkkel közös háztartásban élők sem mehetnek közösségbe.

A járványügyi szabályok pontos és szigorú betartása mindannyiunk érdeke! A felelős emberi magatartással tudjuk megóvni szűkebb és tágabb környezetünket a fertőzéstől, így tudjuk lassítani a vírus tovább terjedését megakadályozni!

Fontos, ha bármilyen tünetet észlel magán, haladéktalanul telefonon értesítse háziorvosát!!!

 

A társadalmi felelősségvállalás közérdek, vigyázzunk egymásra!

 

 

Bár, 2020.március 21.

Tisztelettel:

Jásper Gábor László

polgármester