Dunaszekcsői Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője

7712 Dunaszekcső, Kossuth u. 35.

Tel.: 69/335-121. KRID: 101005347 (bffmz)

e-mail.: jegyzo@dunaszekcso.koznet.hu

www.dunaszekcso.hu

Jegyzői figyelemfelhívás

 

Tájékoztatom Önöket, hogy térségünket is elérte a járvány, ezért az alábbiakat kérem a közösségtől.

 Először is kérem a tisztelt lakosságot, hogy nyugodjon meg és gondolkodjon mielőtt cselekszik.

 Kérek mindenkit, hogy csak a legszükségesebb esetben tartózkodjon közösségben, kiemelten érvényes ez a boltokra és a gyógyszertárra. Veszélyesnek tartom azt, hogy a sorba álláskor nincs megfelelő távolság tartva és a lakosok történeteket mesélnek egymásnak várakozás közben, majd dolguk végeztével nem haza, hanem az ellenkező irányba kezdenek el sétálni, közben beszélgetve. Ennek több alkalommal én is tanúja voltam.

 

Magyarország Kormánya által elrendelt intézkedések nem a facebook-on, nem az üzlethelyiségek előtti beszélgetések során és nem is a különböző médiákban ismerhetőek meg hiteles formában, hanem rendelet formájában, írásban a Magyar Közlönyben közzétéve. A Magyar Közlönyt interneten keresztül lehet elérni a leggyorsabban, melyben segítséget tudunk nyújtani.

 

A vírus terjedésével, megelőzésével kapcsolatos tájékoztató anyagok a honlapunkon fent vannak, akinek nincs internete, annak segítséget tudunk nyújtani.

 A hivatali személyes ügyintézést csak elkerülhetetlen esetben lehetséges, elsősorban a hirdetőtáblán található elérhetőségeken tudnak minket elérni. A korlátozás célja az, hogy egy hivatali dolgozó se betegedjen meg, mivel akkor a többi dolgozó is potenciális vírus hordozónak tekinthető és a karanténra vonatkozó rendelkezések miatt a hivatali működés akár hetekre is megbénulhat.

Aki a járványveszély miatt önmagáról gondoskodni nem tud, kérem jelezze a hivatalban.

 Kérek mindenkit, hogy a vírus terjedésének megakadályozása érdekében tegyen meg minden tőle telhetőt, akár az önkéntes karanténba vonulást is fontolja meg.

 

Dunaszekcső, 2020. március 19.

 

Tisztelettel:

dr. Benedek Zoltán

Jegyző